Bacallà a la llauna
El bacallà és un peix molt conegut en els països europeusa, sobretot a la zona de Portugal, França, Espanya e Itàlia. Concretament a la zona espanyola de Catalunya trobem la saborosa i famosa recepta del bacallà a la llauna.
L'estil tradicional de preparar el bacallà és primer de tot salant el peix i posteriorment deixant-lo assecar amb l'ajuda del sol i tambè gràcies al vent, encara que amb la refrigeració moderna, ara és possible fer-ho d'una forma més ràpida.
Gràcies al pas de salar el peix, aconseguim treure la humitat del producte, millorar la conservació i donar-li una vida més amplia, d'aquesta forma s'aconsegueix mantenir més temps el bacallà amb totes les seves propietats. el bacallà és un peix molt apreciat pel seu sabor i textura.
Aprofitant els mesos més freds de l'any, existeix alguna recepta més meravellosa que aquesta? Quina millor idea que cuinar el bacallà amb aquesta deliciosa recepta? Aconseguirem un plat calent delicios ideal pels mesos freds de l'hivern.
El primer és comprar el bacallà en un dels molts mercats locals que pots trobar a la teva ciutat. Després s'ha de recobrir el peix amb sal, així obtenim una duració més prolongada del producte. Antigament, quan no existien congeladors, era el sistema de mantenir el bacallà més temps en bon estat. Salant el bacallà també guanyem més sabor, és per això que encara s'utilitza aquesta tècnica actualment.
La denominació de la paraula llauna es refereix al passat quan s'utilitzaven envasos d'estany per mantenir la calor, els sucres i el sabor en els peixos. Avui en dia, es suficient utilitzant qualsevol tipus de forn amb font de calor amunt. Prova aquesta deliciosa recepta de bacallà a la llauna, no t'empenediras!
Recepta de Bacallà a la Llauna
- Tipus de recepta: Principal
- Tipus de cuina: mediterrània, catalana
- Temps necessari de preparació: 24 hores
- Temps necessari de cocció: 30 min
- Temps necessari total: 24 hores 30 min
- Número de persones: 4
Ingredients
- 400 grams de filets de bacallà amb sal gruixuda, han d'estar almenys 24 horesn remullats en aigua
- 4-5 Dents d'all
- Vi blanc
- Pebre vermell dolç
- Farina
- Oli d'oliva verge extra
- Julivert
Nota per la preparació prèvia dels filets de bacallà:
Si el teu bacallà no l'has comprat previàment dessalat, has de preparar-lo ficant-lo en aigua durant almenys vint-i-quatre hores, canviant l'aigua cada 8 hores. Si els filets són massa gruixuts, pot ser que hagis de deixar-lo en aigua fins a quaranta vuit hores.
Instruccions per a la preparació:
- Fixar-se en com preparar els filets de bacallà salat segons la nota anterior. Després de remullar els filets, assecar-los individualment amb un paper de cuina.
- Passar els filets per farina i fregir-los en una mica d'oli d'oliva verge extra a foc mitjà.
- Treure el filets de bacallà de la paella i col·locar-los en un recipient de coure o també d'estany.
- Els dos alls tallar-los en llesques primes i ficar-los en l'oli del bacallà. Quan comencen a agafar color marró, afegir primer el pebre vermell i just després un generós raig de vi blanc.
- Deixar que l'all, el pebre vermell i el vi es mantinguin bullint durant uns minuts ajudant a que l'alcohol s'evapori.
- Abocar la barreja sobre el bacallà.
- Espolvorejar sobre el bacallà el julivert i la resta d'alls, ja trossejats.
- Deixar coure a 180 ºC durant uns 15 minuts.
- Disfrutar-ho!
A partir d'aquí, només desitjar que t'agradi la recepta i fins la següent. Un plaer.