Recepta d'arròs basmati amb pollastre al curri (4 persones)
Deixar de costat les elaboracions gastronòmiques que solem fer a casa normalment i provar a fer alguna cosa nou pot convertir-se en tota una aventura culinària.
En les últimes setmanes ens hem atrevit amb el sushi i també amb diverses receptes de risotto.
Sorprendre al paladar dels nostres és quelcom ideal per poder gaudir més del menjar i per això volem compartir amb tu una recepta bàsica a l'Índia però deliciosa, l'arròs basmati amb pollastre al curri.
Es tracta d'una recepta molt fàcil de fer, amb ingredients bàsics i que no porta massa temps preparar. Es convertirà en tot un festival de sabors que sorprendrà a qualsevol comensal. Per a la preparació de l'arròs necessitarem els següents ingredients:
- 2 gots d'arròs basmati original.
- 2 cullerades de mantega aclarida.
- Uns brins de safrà.
- Sal i pebre negre recentment molt (a discreció)
- Aigua abundant
Per preparar el pollastre al curri necessitarem aquests ingredients:
- 600 grams de pit de pollastre de pollastre neteja.
- 500 mil·lilitres de llet de coco (també serveix nata de cuina) 400 mil·lilitres de brou de pollastre (millor si és casolà)
- 4 cullerades de mantega aclarida.
- 2 pastanagues.
- 2 pebrots (verd, vermell o mescla)
- Una cullerada de curri.
- Una cullerada de coriandre sec.
- Sal (a discreció)
Preparació de l'arròs basmati amb pollastre al curri
Començarem escalfant la mantega aclarida en una cassola a foc mitjà-alt i mentre adquireix temperatura rentarem les hortalisses i picarem en trossos petits. Quan hagi adquirit temperatura incorporarem aquests ingredients a la cassola i els saltejarem fins que comencin a prendre color.
El següent pas és incorporar el pit de pollastre que prèviament hàgim tallat en trossos, ho assaonarem i sofregirem fins que vagi canviant de color.
En aquest moment afegirem el curri i el coriandre, procurant remoure bé amb una cullera de fusta perquè es barregin ben els sabors de les espècies. Incorporarem la llet de coco i el brou de pollastre, remourem bé i deixarem que tot calent fins que trenqui a bullir. En aquest moment baixarem el foc al mínim i deixarem cuinar durant uns 30 minuts aproximadament.
Durant aquest temps podem anar fent l'arròs. Per a això posarem a bullir bastant aigua amb la sal i el pebre mòlt. Quan trenqui a bullir incorporarem l'arròs i ho deixarem que es cuini durant uns 10 minuts a foc lent.
Quan estigui llest, hem de provar-ho abans, ho escorrerem amb l'ajuda d'un colador i ho saltejarem en una paella molt calenta a la qual li haurem incorporat una cullerada de mantega aclarida i uns quants brins de safrà.
L'últim pas és emplatar l'arròs i hem de fer una petita muntanya i aquesta la cobrirem amb el deliciós pollastre i el seu brou ja reduït i ja estarà llest per menjar. Es pot decorar amb trossos de ceba baby i cibulet per damunt o fins i tot pinyons, en la imaginació no hi ha límits.